Brunegårds i Arnhem Land Australien

Viktig analys av arbetet

Fredagen den 31 augusti landade Tomas, Tina och dottern Ester Brunegård i Arnhem Land, Norra Territoriet, Australien. Esther ska förutom det svenska skolarbetet delta i den lokala skolan. Tomas och Tina kommer under två månaderna besöka, stödja och analysera arbetet.

 

Arnhem Land, döpt efter den nederländska staden Arnhem, inrättades som ett reservat för aboriginerna 1931. Målet var att på en yta lika stor som Portugal eller Ungern skapa ett utrymme för den inhemska befolkningen. MAF har tjänat lokalbefolkningen här i mer än 40 år. Idag driver MAF dessutom en global utbildningsbas där för att ge våra piloter mer erfarenhet så att de i de flesta fall kan gå vidare till uppdrag i Asien eller Afrika.

 

Det blev en rivstart för familjen. Redan andra dagen hade Tina och Tomas all personal med respektive samlad till ett seminarium kring StrengthsFinder, ett arbetsverktyg utvecklat för att hitta personliga talanger och styrkor hos t.ex. ett team. Tina är utbildad coach inom StrengthsFinder. Tomas roll kommer att vara att hjälpa till med en översyn av den övergripande strategin för det arbete som MAF bedriver i regionen samt dela sin erfarenhet av ledarskap.

 

– Arnhem Land är en svår plats att bo på, även om det är mycket pittoreskt med gröna träd, röd jord och ett blått hav. Det är avlägset, varmt, fuktigt och situationen för den inhemska befolkningen verkar gå baklänges varje år. Författaren Richard Trudgen kallade i sin bok platsen för ”ett levande helvete där krigare lägger sig ner och dör”.

 

Tomas som varje vecka delar ett blogginlägg på Facebook
(Brunegårds in Arnhem Land 2018) konstaterade direkt att familjen inte kommer besöka stranden i vanlig mening…

– Vattnet är fyllt med krokodiler och de gillar människor. Som tur är har vi nära oss en stor pool för att ta hand om detta problem, men visst är det konstigt att inte kunna doppa sig i havet. Vi känner oss mycket välkomna av de människor vi har träffat och igår kväll upplevde vi vår första ”kyrka på stranden”. De lokala kyrkorna hade en gemensam gudstjänst på stranden vid solnedgången. Det var så vackert!

Alla medarbetare engagerade i workshopen kring StrengthsFinder.

 

Tomas, Tina och Ester Brunegård i Arnhem Land i norra Australien.

 

© 2019 MAF Sweden

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talfunktionen är begränsad till 200 tecken
 
[removed]
 
Alternativ : Historia : Feedback : Donate Stänga