Flygdagen på Stegeborg 2018

Väder och vind, hamburgare, glass och brända mandlar, något av det där lilla extra som behövs för en heldag att beskåda både små och större flygplan. Det märktes att programgruppen för MAF Stegeborg spänt bågen inför detta 10-årsjubileum.

 

–Vi är så tacksamma att allt fungerat så bra, berättar Bosse Andersson från MAF.

Programgruppen som planerat under hela året hade lyckats få Magnus Bäcklund att uppträda vilket han gjorde riktigt bra. Dessutom fanns Ramunderblecket på plats och Rude Glanz med sin kornett.

 

30 stora flygplan och dubbelt upp med mindre RC flygare som turades om att göra uppvisningar när inget av de större planen var i luften. Flygklubben SPINN visade på många snygga svängar i ett inövat program. Antalet besökare var fler än förra årets rekordsommar.

 

Innan MAF CEO David Nordlander välkomstalade landade den gula DC3:an från Stockholm med Åke Jansson som kapten. Johan Wiklund med sin TigerMoth hade flugit upp från Skåne och berättade engagerat om sin resa från Cape to Cape. Rune Leindal med sin Jak52 kom även detta året och bjöd på sina flygkonster. Många utställare fanns på plats bland dem frivilliga flygkåren och räddningstjänsten som berättade om sin verksamhet.

 

Foton: Rolf Johansson, Anton Olofsson och Anders Hällzon

Läs mer om flygfältet: http://stegeborg.se/flygfalt.php

© 2019 MAF Sweden

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talfunktionen är begränsad till 200 tecken
 
[removed]
 
Alternativ : Historia : Feedback : Donate Stänga