Rune & Maria Karlsson
har varit verksamma i över 30 år

 

 

Rune och Maria Karlsson har varit hemma i Sverige och Uppsala i snart två år nu. En lång ”hemmatid” sett ur deras mer än 30 år verksamma liv inom MAF. Helt klart längtar de båda tillbaka till Bangladesh, det land som erövrat deras hjärtan så helt och fullt.


– Det känns lite konstigt att inte flyga alls, berättar Rune som till vardags finns ute i skogen och röjer kring Vattenfalls kraftledningsgator. Han har under hemmavistelser arbetat med detta genom åren i kortare eller längre perioder.
 

Med viss regelbundenhet har han kontakt med Raju Mondol på MAF-basen i Bangladesh. När Rune flög så fanns Raju med som så kallad ”handyman”, en fixare som hjälpte Rune med allt möjligt som hände under resorna ute på floderna. Raju är även en självlärd mekaniker och kan som sådan både läsa av och utföra mindre översyn på amfibieplanet i Bangladesh.
– Det är intressant att följa flygverksamhetens utmaningar igen, men som det ser ut nu finns det inga planer på att jag ska återvända till flygprogrammet. Självklart skulle jag vilja hälsa på framöver. En annan sak är att Raju skulle vilja se hur vi har det i Sverige. Han om någon skulle kunna berätta om allt det fina som MAF gör för de mest utsatta människorna i Bangladesh.

 

 

Som planerna är nu kommer Maria Karlsson att åka ner till Bangladesh efter nyår. En ny årskurs väntar på skolan - Millgate New Hope center och Marias medverkan är viktig.
– Jag kommer bo hos bengaliska vänner och vara med och forma uppstarten under hela januari.
Redan nu under november jobbar skolledningen med alla ansökningar.
– En ny kull barn barn som behöver nya böcker som i möjligaste mån passar både yngre och äldre.
När Maria reser från Arlanda brukar hon ha så många väskor som hon orkar bära.
– Det är för lerigt och blött med gosedjur, däremot är det efterlängtat med dockor, leksaksbilar, bra skor och stövlar.

Maria summerar skolans första år och konstaterar att flertalet barn som går vidare inte har några problem rent kunskapsmässigt. Det är däremot ekonomin som begränsar några familjer att satsa på sina barn.
– Hos oss är utbildning gratis. De får mat, kläder, mediciner, läkar- och tandläkarbesök.
Området där skolan finns är ett av ett 30-tal slumområden, man räknar med 150 000 invånare. Det är långt ifrån alla barn som går i skolan. Millgate New Hope center är i framkant när det gäller sociala koder.
– Vi ställer krav på våra lärare, de ska komma förberedda. Ingen får slå barnen, det är vi väldigt noga med.
Hemma i Uppsala träffar Maria och Rune nysvenskar som ursprungligen kommer från Bangladesh.
– För mig är det en livsstil att vara missionär. Det är absolut inget vi stänger av när vi kommit till Sverige, avslutar Maria.

 

 

 

G

M

T

 

 

Identifiera språkAfrikaansAlbanskaAmhariskaArabiskaArmeniskaAzerbajdzjanskaBaskiskaBengaliBosniskaBulgariskaBurmesiskaCebuanoChichewaDanskaEngelskaEsperantoEstniskaFilippinskaFinskaFranskaFrisiskaGaeliskaGaliciskaGeorgiskaGrekiskaGujaratiHaitiskaHausaHawaiianskaHebreiskaHindiHmongIgboIndonesiskaIrländskaIsländskaItalienskaJapanskaJavanesiskaJiddischKanaresiskaKatalanskaKazakiskaKhmerKinesiska FörenKinesiska TradKirgiziskaKoreanskaKorsiskaKroatiskaKurdiskaLaotiskaLatinLettiskaLitauiskaLuxemburgskaMakedonskaMalagassiskaMalayalamMalaysiskaMaltesiskaMaoriMarathiMongoliskaNederländskaNepaliNorskaPashtoPersiskaPolskaPortugisiskaPunjabiRumänskaRyskaSamoanskaSerbiskaSesothoShonaSindhiSingalesiskaSlovakiskaSlovenskaSomaliskaSpanskaSundanesiskaSvenskaSwahiliTadzjikiskaTamilTeluguThailändskaTjeckiskaTurkiskaTyskaUkrainskaUngerskaUrduUzbekiskaVietnamesiskaVitryskaWalesiskaXhosaYorubaZulu

 

AfrikaansAlbanskaAmhariskaArabiskaArmeniskaAzerbajdzjanskaBaskiskaBengaliBosniskaBulgariskaBurmesiskaCebuanoChichewaDanskaEngelskaEsperantoEstniskaFilippinskaFinskaFranskaFrisiskaGaeliskaGaliciskaGeorgiskaGrekiskaGujaratiHaitiskaHausaHawaiianskaHebreiskaHindiHmongIgboIndonesiskaIrländskaIsländskaItalienskaJapanskaJavanesiskaJiddischKanaresiskaKatalanskaKazakiskaKhmerKinesiska FörenKinesiska TradKirgiziskaKoreanskaKorsiskaKroatiskaKurdiskaLaotiskaLatinLettiskaLitauiskaLuxemburgskaMakedonskaMalagassiskaMalayalamMalaysiskaMaltesiskaMaoriMarathiMongoliskaNederländskaNepaliNorskaPashtoPersiskaPolskaPortugisiskaPunjabiRumänskaRyskaSamoanskaSerbiskaSesothoShonaSindhiSingalesiskaSlovakiskaSlovenskaSomaliskaSpanskaSundanesiskaSvenskaSwahiliTadzjikiskaTamilTeluguThailändskaTjeckiskaTurkiskaTyskaUkrainskaUngerskaUrduUzbekiskaVietnamesiskaVitryskaWalesiskaXhosaYorubaZulu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talfunktionen är begränsad till 200 tecken

 

 

Alternativ : Historia : Feedback : DonateStänga

© 2019 MAF Sweden

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talfunktionen är begränsad till 200 tecken
 
[removed]
 
Alternativ : Historia : Feedback : Donate Stänga