I nyhetsbrevet daterat oktober berättade vi om missionären Maud Kells i Kongo. Maud är barnmorska, sjuksköterska och något av en hjälte i det lilla samhället Mulita som ligger mitt i regnskogen

i östra Kongo.

 

I nyhetsbrevet berättade vi att hon sent en kväll på försommaren, i rollen som barnmorska, snabbt skulle bege sig till ett hem och hjälpa till med en förlossning. På vägen dit i mörkret blev hon stoppad av en person.

– Han hade ett skjutvapen i handen som han riktade mot mig. Jag trodde att han skojade och tog tag i vapnet för att vända det åt sidan. I samma stund small det och kulan trängde in i min axel, berättar hon.

Maud fick hjälp att larma MAF i Nyankunde där Donna Jacobsson var den som först hörde anropet. Maken David förberedde flygningen och kontaktade samtidigt missionsläkaren i Nebobongo.

Det gick bra för Maud. Efter en vecka var hon uppe på benen och stark nog för att klara en återresa hem till Cookstown på Nordirland. När röntgenplåtarna analyserats noga visade de att skottet träffade 2-3 mm från ryggmärgen. Hade den träffats hade det med all sannolikhet inneburit invaliditet för den målinriktade missionären.

 

Maud som är utsänd av en internationell hjälp-organisation har varit DR Kongo trogen sen första utresan med båt 1968. 18 gånger har hon kommit åter efter nödvändiga viloperioder och nu var det dags igen!

 

David Jacobson som ansvarar för bokningarna ville själv ta emot Maud på stora flygplatsen och flyga henne sista biten till Mulita. Bilderna talar sitt tydliga språk – i Mulita togs hon än en gång emot som en hjälte när hon med hjälp av David och MAF landade i byn första dagarna i december.

David Jacobsson flög Maud Kells tillbaka till Mulita i regnskogen.

Maud Kells tillbaka i Kongo

 

 

David jacobsson hjälper Maud Kells att lasta in på Kampalas flygplats i Uganda.

 

I Mulita gick man "man ur huse" när Maud och David landat.

 

David och Maud framför en av MAF:s Caravaner.

 

 

© 2019 MAF Sweden

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talfunktionen är begränsad till 200 tecken
 
[removed]
 
Alternativ : Historia : Feedback : Donate Stänga