Nate Saint - en av pionjärerna

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talfunktionen är begränsad till 200 tecken
 
[removed]
 
Alternativ : Historia : Feedback : Donate Stänga

2016 var det 60 år sedan Nate Saint och hans 4 vänner gav sina liv för att Auca Indianerna i Ecuador skulle få ta del av evangeliet. Ett tillsynes hopplöst slut på en omvälvande historia. Men det slutar inte där. 

 

Nate Saint och hans fyra vänner fick först kontakt med den fruktade Auca stammen 1955. Under 13 veckors tid sänkte de ner gåvor i en korg från flygplanet, de fick också gåvor tillbaka. De hoppades att de skulle få dela med sig av ett fredsbudskap och kärlek till en stam ökänd för sina våldsamheter.

 

3 januari vågade de till sist landa på det som kallades Palm Beach precis i utkanten av Aucas område. De slog upp läger och väntade. Efter tre dagar kom en grupp nakna Auca indianer ut ur djungeln, och vännen Jim Elliot sträckte ut sina öppna händer i en välkomnande gest. Efter ett par minuter kunde alla slappna av, de drack lemonad och indianerna babblade som vanligt på sin för vännerna mystiska dialekt.

 

Den sista flygningen

Ett par dagar senare 8 januari 1955 ropade Nate till sin fru på radion ”be för oss, idag händer det:” Tolv minuter över tre samma dag slutade Nate´s klocka att slå, krossad mot en sten slutade visarna att röra sig. Detta tros vara tidpunkten för överfallet när de fem vännerna förlorade livet för sin tros skull.

                                                       

Ryktet om Missionärernas död spreds över världen. Många understödjare till MAF minns fortfarande hur de hörde beskedet på radion. Vändpunkten kom när två kvinnor från Aucastammen kom ut ur djungeln för att etablera kontakt med Nate Saint´s syster och Jim Elliots fru Elisabeth.  De levde med stammen i djungeln under två års tid. De undervisade, delade med sig av Gud´s kärlek och lärde dem att förlåta varandra. Detta gjorde stort intryck på Aucas, som bytte namn till Waorani för att komma bort från stämpeln som ”Vildar” vilket Auca betyder. En fantastisk resa av förvandling följde. Flera stammar har nu gått samma väg och lever ett liv i fred och ödmjukhet. 

   

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talfunktionen är begränsad till 200 tecken
 
[removed]
 
Alternativ : Historia : Feedback : Donate Stänga

© 2019 MAF Sweden

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talfunktionen är begränsad till 200 tecken
 
[removed]
 
Alternativ : Historia : Feedback : Donate Stänga