MAF:s partner Medair är på plats i Irak

Var med och stöd 

de drabbade flyktingarna!

Nästan 1,5 miljoner människor

är på flykt undan den Islamistiska terrorgruppen IS.

 

Medair* har idag två team i Irak, där arbetar man enligt sin taktik ”WASH” med skydd, vatten och sanitet. I staden Zahko har Medair ett team där finns ca 100 000 flyktingar, Medairs andra team finns i Arbil.

 

Ge din gåva till MAF Sverige

så förmedlar vi den rätt:

 

Bankgiro 900-8913

Märk inbetalningar med ”IRAK”

 

Eller ge direkt via hemsidan

genom att klicka här

 

Du/ni kan också sms:a till 72980

”Irak 150” så ger du 150 kr

”Irak 300” så ger du 300 kr

 

Människor har fått fly sina hem och blivit utsatta för de grövsta övergrepp som tänkas kan. Våldtäkter, halshuggningar, människohandel och tvångskonvertering till Islam. Många av människorna har tvingats fly upp i bergen utan vatten utan skydd från solen. I morgon ska det bli 44 grader.

 

Vad är *Medair?

Medair är arbetar med katastrofhjälp och akutvård på marken, organisationen som startades bl.a av personal från MAF är idag en mycket nära samarbetspartner till MAF på flera platser i världen (Medair har inget kontor i Sverige). Medairs personal består av Sjuksköterskor, hälsoarbetare, byggnadsingenjörer, logistiker och GIS tekniker. Medair delar samma kristna värdegrund som MAF.  

 

 

Hör av er om du har frågor

eller vill veta mer!

 

Tel: 013- 35 39 60

Mobil: 070-533 63 73

Det första Medair kommer satsa på nu är att distribuera ut nödpaket med det mest nödvändiga. Paketen innehåller: filtar, tvål, matlagningskit, hinkar, rep, en jeepdunk (för vatten), tvättmedel, pressenning för skydd. 

 

Vi på MAF har påbörjat en insamling till Medair som går oavkortat till det arbete Medair gör i Irak. Var med och hjälp de flyende kristna och minoriteterna i Irak!

 

© 2019 MAF Sweden

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talfunktionen är begränsad till 200 tecken
 
[removed]
 
Alternativ : Historia : Feedback : Donate Stänga