RENT VATTEN 

-en mänsklig rättighet i Bangladesh!

 

Swisha din gåva till nr: 

9008913

Märk: Rent Vatten

 

I Bangladesh saknar ca: 60 miljoner människor tillgång till rent vatten. Med den lokala samarbetspartnern HEED genomförs nu ett pilotprojekt i byn Achavhua.

 

I Bangladesh växer behovet att hjälpa folket att få tillgång till rent vatten. Många av de borrade brunnarna visar sig nu innehålla en alltför hög dos av den giftiga substansen arsenik. Många människor blir sjuka. Enligt de undersökningar som gjorts beräknas över 60 miljoner människor vara utsatta för hälsofarligt vatten.

 

Vi från MAF Sweden stöder de röster som höjs för att utmaningen får högsta prioritet och att rätt insatser sätts in. Lars-Erik Wallhagen från MAF har besökt byn Achavhuva i kustbandet och blev berörd av det han såg.

 

– Byn med cirka 3000 invånare behöver snarast få rent vatten. Man räknar med att det finns 80 000 byar i Bangladesh där som sagt många har fått sitt vatten förstört. Den lokala organisationen HEED gör redan omfattande insatser men skulle kunna göra mer om det ekonomiska stödet ökar, berättar Lars-Erik.

 

Bli med och stöd "Projektet Rent Vatten i Bangladesh". Du stöder då ett pilotprojekt som kommer visa vägen för flera liknande projekt. 

 

Genom ny teknik för vattenrening på lokal nivå kan detta projekt bli en modell för hållbara och långsiktiga lösningar i många byar. Din medverkan behövs.

 

MAF i Bangladesh hjälper organisationer att nå ut med dessa insatser. 

Swischa din gåva till

Kvinnor hämtar rent dricksvatten från en anläggning som är nyöppnad!

© 2019 MAF Sweden

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talfunktionen är begränsad till 200 tecken
 
[removed]
 
Alternativ : Historia : Feedback : Donate Stänga