Mikael Smedberg vd på Örebro Airport i samtal med Erik Pütsep och en kollega på MSB.

Större hjälpsändning

för att bekämpa ebola

 

Idag den 16 oktober lyfter en större hjälpsändning till Liberia i kampen att bekämpa ebola.

 

På Örebro Airport lastades under förmiddan en Boing 747,en av boings största, och en något mindre IL46 med byggelement och utrustning för sjukvårdsinsatser.

– Den stora Boing 747 kan ta 110 ton men lasten idag rör sig snarare om hälften, berättar Mikael Smedberg flygplatschef i Örebro.

 

MSB - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som är uppdragsgivare för insatsen är på plats för att tillsammans med flygplatsens personal se till att allt kommer med.

 

Erik Pütsep, projektledare inom MSB har tillsammans med två kollegor jobbat för fullt under den senaste månaden för att allt ska gå i lås.

 

– Konkret innebär det att jag varit involverad i finansiering och tillsammans med vår HR-avdelning rekryterat personal. Tillsammans med logistikavdelning har vi färdigställt material. Sedan till sist kompletteringsutbildar vi personalen och stöder dem under hela insatsen.

 

6 containrar specialinredda för sjukvård samt 24 prefabrikerade byggnader för boende och kontor lastas på i jämn ström med hjälp av flygplatsens truckar. Flygningen kommer gå direkt utan mellanlandning. Väl framme i Liberia är det WHO som är mottagare.

–  Sjukvårdspersonal från Kuba är redan på plats, de väntar och kommer bemanna delar av dessa ebolaenheter vi kommer att bygga upp, avslutar Erik.

© 2019 MAF Sweden

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talfunktionen är begränsad till 200 tecken
 
[removed]
 
Alternativ : Historia : Feedback : Donate Stänga